ENERGIE-fietsen 2021

Tijdens Expeditie Gillis & Govaerts presenteerden Sander en Laura een week lang in een bos. Om Sander en Laura van elektriciteit te voorzien, bouwde CORE twee elektrische fietsen die beweging omzetten in elektriciteit.

De fietsrollen zijn compact omgebouwd tot generators die elektrische toestellen kunnen voorzien van 230 Volt. Elk toestel kan verbonden worden zolang het vermogen haalbaar is voor de fietser. Op het fietsstuur is een voltmeter bevestigd die aantoont hoeveel spanning de fietser opwekt.

De fietsen werden gebruikt om de nieuwste single ‘Snow’ van het album “Feel the POWER” van Stan Van Samang te lanceren. Stan kwam tijdens Expeditie Gillis & Govaerts zijn nummer Snow brengen terwijl Sander en Laura via de fietsen energie opwekten. De energiefietsen werden aangesloten op letter lampen “POWER” die refereerden naar de naam van het album.

In onderstaand fragment is de live clip van Stan te zien waarin onze energiefietsen gebruikt werden.

Wanneer je op de fiets zit, zal je voelen dat je hard moet trappen om licht te doen branden. Dat toont hoeveel energie er eigenlijk nodig is om elektriciteit op te wekken. Wanneer wij gewoon de stekker in het stopcontact steken zijn we ons niet bewust van deze hoeveelheid energie.

Dankzij de hulp van KU Leuven kwam dit project tot stand.ENERGIE-fietsen 2022

Zonnepanelen en de digitale meter

Vlaamse Scriptieprijs 2020

EOS-scriptieprijs 2019

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x