Over ons

CORE is een coöperatie van ingenieurs(studenten) en professionele partners. We ontwikkelen projecten rond rationeel energiegebruik en ondersteunen ze tot aan hun realisatie.

Rationeel energiegebruik is het efficiënt en duurzaam omspringen met energie. Het betekent evenveel (of meer) doen met minder energie. Onze projecten hebben dus als doelstelling een reductie van primair energiegebruik teweeg te brengen.

De projecten die CORE uitvoert worden onderverdeeld in vier werkdomeinen. Een eerste is circulaire economie. Circulaire economie heeft als doel om materialen en producten zo hoogwaardig mogelijk te blijven inzetten in de economie. Een tweede domein waarin CORE actief is, is blauwe warmte. Bij deze projecten gebruikt CORE innovatieve technieken om warmte te onttrekken uit water. Het derde luik is energiestudies. Hierbij geeft CORE inzicht en advies aan steden en particulieren omtrent hun energiegebruik. Het vierde domein, educatieve pakketten, richt zich tot het informeren en inspireren van jongeren, studenten, en leerkrachten rond rationeel energiegebruik.

CORE cv

Onze visie geeft zeer duidelijk aan dat we veel belang hechten aan de coöperatieve ondernemingsvorm. Volgens ons is een coöperatie dé manier om op een verantwoorde manier aan ondernemerschap en innovatie te doen.

CORE is een autonome organisatie van vennoten en partners die samenwerkt om een gemeenschappelijke behoefte of ambitie te bereiken. Dit is mogelijk door samen eigenaar te zijn van een onderneming die democratisch gecontroleerd wordt.

CORE cv is sinds 2014 erkend door de NRC, de Nationale Raad voor de Coöperatie. We zijn een coöperatie die werkt volgens de ICA-principes

CORE is bovendien een coöperatie met een sociaal oogmerk. Concreet wil dit zeggen dat 30% van de nettowinst wordt geïnvesteerd in projecten met een sociaal oogmerk. Lees hier onze statuten.BEDRIJFSVIDEO


Andreas Vesaliusstraat 13 3000 Leuven
info@thinkcore.be
T 016 32 03 09
BE 0845 955 806

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x