Vlaamse Scriptieprijs 2020

508 inzending passeerden de revue om bekroond te worden met de Vlaamse Scriptieprijs 2020. Er kon echter maar één scriptie de beste zijn en dat was in 2020 die van onze eigen COREnauten Sebastian Baes en Jan Denayer!

Sebastian en Jan onderzochten in hun masterproef ‘Modeling and Impact Analysis of Heat Extraction from Surface Water‘ wat het potentieel is van warmteonttrekking uit rivierwater. Hiervoor ontwikkelden ze een wiskundig model dat, op basis van o.a. eigenschappen van de rivier en de weersomstandigheden, kan voorspellen wat de temperatuursverandering van de rivier is wanneer hier een bepaalde hoeveelheid warmte uit onttrokken wordt. Het is namelijk van belang voor het ecosysteem van de rivier dat zijn temperatuur met niet meer dan 3 graden zakt.

Het model werd concreet toegepast om het potentieel te analyseren van de Dijle tussen Leuven en Mechelen. De conclusie is dat zowel Leuven als Mechelen van februari tot november hun binnenstad zouden kunnen verwarmen met ‘blauwe warmte’ van de Dijle. Dit zonder de kritische temperatuursgrens te overschrijden

De jury van de Vlaamse Scriptieprijs prijsde Jan en Sebastian om hun innovatief en waardevol werk dat verpakt zit in sterke wiskunde en een heldere schrijfwijze.

Wij zijn alvast zeer trots op het werk dat Jan en Sebastian geleverd hebben en zetten met veel plezier hun onderzoek binnen CORE verder.

Lees ook het artikel van VRT Nieuws omtrent de overwinning. Wil je meer weten over warmteonttrekking uit rivieren? Bekijk dan zeker eens onze projecten binnen Blauwe Warmte.


Andreas Vesaliusstraat 13 3000 Leuven
info@thinkcore.be
T 016 32 03 09
BE 0845 955 806

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x