Vlootscan

2014 - 2015
Energiestudies
Voka Vlaams-Brabant, provincie Vlaams-Brabant, TCOPlus, KU Leuven – Campus Groep T


Vlootscan is een project van VOKA Vlaams-Brabant in samenwerking met CORE, TCOplus en KU Leuven – Campus Groep T waarbij de wagenvloot van bedrijven onder de loep wordt genomen.

Door voor elke werknemer een gebruikersprofiel op te stellen krijgt men inzicht in de functie die elke wagen in de vloot vervult. Hierdoor kunnen gericht wagens vervangen worden door voertuigen op alternatieve brandstoffen.

Het gebruikersprofiel werd opgesteld door CORE aan de hand van enquêtes die TCOplus afnam. In 2014 analyseerde CORE de resultaten verkregen van AB Inbev en stelde aan de hand hiervan een beslissingsboom op. Deze beslissingsboom is een leidraad om op een snelle en efficiënte manier te bepalen welke gebruiker met welk voertuig kan rijden. Er wordt onderzocht welke personen in aanmerking komen voor een elektrisch voertuig. Indien iemand hiervoor niet in aanmerking komt, wordt er gekeken naar hybridewagens of voertuigen op groen gas, CNG of LNG.

In een tweede fase vulden 19 andere bedrijven de enquêtes in. De resultaten werden vervolgens getoetst aan de beslissingsboom. Hieruit volgden verschillende gebruikersprofielen, die de bedrijven vervolgens vervolgens konden gebruiken om hun eigen vloot efficiënter in te richten.

Met de hulp van vlootscan krijgen bedrijven een beter beeld van de mogelijkheden om hun wagenpark te vergroenen.


Andreas Vesaliusstraat 13 3000 Leuven
info@thinkcore.be
T 016 32 03 09


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x