Klimakkers

2019
Educatieve Pakketten
Klimakkers


Klimakkers organiseerde eind oktober een bootcamp voor jongeren tussen 17 en 28 jaar. Onder het motto ‘samen jong en energiek’ staken een 20-tal jongeren de koppen bijeen om na te denken over de energieproblematiek in al zijn facetten. Tijdens de vierdaagse ontwikkelden de jongeren een businessplan voor verschillende uitdagingen omtrent voedselverspilling, sociale inclusie en openbare ruimte met als centraal thema energie.

De organisatie vroeg aan ons om partner te zijn. De link met Klimakkers is dat we een voorbeeld zijn van jonge mensen die ondernemen in duurzaamheid en energie. We speelden in twee fases van de bootcamp een rol. In het voortraject verzorgden we de basiskennis over energie in een webinar. De deelnemers aan de bootcamp kregen op deze manier toegankelijk kennis over het begrip energie, de verschillende vormen van energieproductie en welke duurzame praktijkvoorbeelden er zijn.

Op de tweede dag van de bootcamp werden enkele CORE-leden uitgenodigd als experten. Na een korte introductie van CORE aan de deelnemers, stonden ze de deelnemers bij in het ontwikkelen van een projectidee rond een bepaalde uitdaging. De CORE-leden verzorgden de benodigde expertise en wierpen een kritische blik op de eerste ontwikkelde ideeën.

Bedankt aan Hannes Van Gansen voor deze opportuniteit!

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x