Hooge Maey

2014
Energiestudies
Pantarein,  intercommunale Hooge Maey


Hooge Maey was een intergemeentelijk samenwerkingsverband met als doelstelling om de oude stortplaats op het terrein ‘Hooge Maey’ duurzaam te exploiteren en saneren.

CORE voerde in 2014 een studie uit in samenwerking met vennoot Pantarein. Door te focussen op de verwerking van afval werd al snel duidelijk dat energie een belangrijke rol speelt in het afbreken van complex afvalwater. Daarom werkte CORE met Pantarein samen om in Hooge Maey een geoptimaliseerde waterzuivering te verzorgen. De focus lag voornamelijk op het verminderen van het energieverbruik.

In een eerste fase werd er bij Pantarein een pilootinstallatie gemaakt van een anaerobe waterzuiveringsinstallatie die chemisch afvalwater verwerkt met behulp van een membraansysteem. Deze testinstallatie werd vervolgens onderzocht en geoptimaliseerd. De nodige aanpassingen werden uitgewerkt en in november 2014 werd de voltooide anaerobe installatie op de terreinen van Hooge Maey geïnstalleerd.

Het aandeel van CORE in het project was niet enkel om mee te werken aan de installatie op technisch vlak. Naast het op punt te stellen van de installatie heeft CORE een handleiding geschreven waardoor de installatie door geïnteresseerden geïmplementeerd kan worden.


Andreas Vesaliusstraat 13 3000 Leuven
info@thinkcore.be
T 016 32 03 09
BE 0845 955 806

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x