Energy Positive Districts

2021-2022
Energie
Intern project


Vorig jaar hebben COREnauten Jan en Sebastian besloten om hun kennis van aquathermie verder te benutten binnen hun start-up EXTRAQT. Om uit elkaars vaarwater te blijven, hebben we ervoor gekozen om het binnen Blauwe warmte over een nieuwe boeg te gooien en in te zetten op projecten rond Energy Positive districts. In een energiepositieve wijk is het potentieel van duurzame energiebronnen groter dan de vraag, waardoor dit surplus in de omgeving nuttig gebruikt kan worden.

Dit jaar was het de bedoeling om een basis te leggen waarop er de volgende jaren verder gebouwd kan worden. In eerste instantie hebben we intern aan een fictief project gewerkt om kennis op te doen en iets te kunnen voorleggen aan potentiƫle klanten. Dit fictief project omvat een studie gebaseerd op plannen voor de nieuwe Redingensite, waarvoor CORE ook het potentieel voor verwarming met aquathermie al eens bestudeerd heeft. Het doel is om te onderzoeken of en hoe deze site energiepositief gemaakt zou kunnen worden en waar het surplus aan energie nuttig gebruikt kan worden. De werkwijze hiervoor hebben we in detail gedocumenteerd, zodat het team van volgend jaar deze kennis kan gebruiken.

Daarnaast zijn ook de eerste stappen gezet om een project rond Energy Positive Districts uit te voeren voor/met potentiĆ«le partners of klanten. Wordt dus ongetwijfeld nog vervolgd... 


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x