Cursus Duurzaam Ondernemen

2014 - 2019
Educatieve Pakketten
KU Leuven, Koffiebar Noir


Sensibilisering van medestudenten omtrent de invulling van coöperatief ondernemen en het belang van rationeel energiegebruik is een belangrijke doelstelling voor CORE. Ze is dan ook opgenomen in onze statuten in de vorm van het sociaal oogmerk.

Tussen 2014 en 2019 organiseerde CORE samen met KU Leuven de cursus duurzaam ondernemen, een opleidingsonderdeel dat studenten binnen het ‘Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs’ konden volgen als keuzevak. Het vak was ook vrij toegankelijk voor andere geïnteresseerden, waarmee ook zij credits konden verdienen. De lessen werden gegeven in koffiebar Noir, wat een unieke en open sfeer creëert. Deelnemers konden er discussiëren en nieuwe inzichten verwerven in een gemoedelijke sfeer.

Het eerste semester diende als bron van inspiratie. Tal van ondernemers kwamen hun kijk op duurzaamheid toelichten. Zo waren er sessies van onder meer Ecopower, Colruyt group Eoly, BUUR, Triodos Bank, Content en DMOA. Elk kleurden ze het duurzame aspect van hun onderneming lichtjes anders in.

Gedurende het tweede semester kregen de studenten tijd om een businessplan van hun eigen duurzame idee uit te werken. Dit werd begeleid met sessies waarin de studenten onder andere leerden pitchen en een business model canvas leerden opstellen. Op het einde lichtten ze deze dan toe voor een jury.

De interesse in de cursus duurzaam ondernemen was elk jaar groot. In het academiejaar 2018-2019 waren er meer dan 40 studenten ingeschreven.

Vanaf 2019 wordt het vak niet meer aangeboden. Een deel van de cursus wordt wel ondergebracht onder het nieuwe vak ‘Starterskit voor duurzame ondernemers’.


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x