Craywinckelhof

2016 - 2017
Energiestudies

Craywinckelhof


CORE voerde in 2016-2017 een energiestudie uit voor Craywinckelhof, een vierkantshoeve met een brouwerij en distilleerderij in Lubbeek. Het bier “Kraaike” wordt er regelmatig gebrouwen. Craywinckelhof wilt in de toekomst dit bier frequenter brouwen en destilleren. Hierdoor wordt de energiehuishouding van de brouwerij belangrijker. Om deze reden voerde CORE in 2016 een energiestudie uit voor de brouwerij.

De doelstelling van het project was om energie te besparen tijdens het brouwproces. Daarvoor bekeek CORE hoe het produceren van de warmte efficiënter kan gebeuren. Ook zochten we naar methodes om restwarmte nuttig te gebruiken. Dit gebeurde door het in kaart brengen van de massa- en energiebalansen tijdens het proces en het monitoren van het water-, gas- en elektriciteitsverbruik.

Het grote voordeel van deze microbrouwerij is dat er monitoring is van bijna alle processen. Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van de verschillende energiestromen. Dit vormde dan ook de eerste stap van dit project. De logische volgende stap was een batch-to-batch analyse en een globale analyse. Nadat op deze manier de verschillende warmtestromen in kaart gebracht waren, werd er een afweging gemaakt tussen de verschillende methodes voor warmterecuperatie. Zo kwamen we tot een energetisch efficiënter proces op maat van de brouwerij!

Craywinckelhof kadert binnen een reeks van energiestudies bij brouwerijen. CORE voerde reeds energiestudies uit in brouwerijen Bosteels en Huyghe. Je kan hier meer over lezen over deze studies.


Andreas Vesaliusstraat 13 3000 Leuven
info@thinkcore.be
T 016 32 03 09


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x