COOPkot

2014
Energie
ESF, Coopkracht


CORE werkt sinds het prille begin aan het COOPkot-project waarin verschillende projecten worden uitgewerkt rond duurzame huisvesting. Zo werd er in de eerste helft van 2014 een blauwdruk uitgeschreven voor een studentenwooncoöperatie.

Met de steun van ESF werd er onderzoek gedaan naar de financiële en juridische structuur die nodig is om een coöperatie op te richten van studenten en eigenaars van koten. Hiervoor werd er ook een technische tool ontwikkeld die aan de hand van verschillende parameters, zoals renovatiesubsidies en de huidige staat van de woning, de terugverdientijd van verschillende renovaties aangeeft. De wooncoöperatie kan op deze manier eenvoudig onderzoeken welke renovaties financieel haalbaar zijn en deze gebruiken om het comfort van de bewoner te verhogen en zo meewerken aan duurzame huisvesting in studentensteden.

CORE stelde een blauwdruk op voor studentenwooncoöperaties. De blauwdruk focust op het behartigen van de belangen van zowel eigenaars als bewoners. Hierbij werd er gekeken naar duurzaamheid in de breedste zin van het woord; zowel ecologisch, financieel en juridisch werd er onderzocht hoe het comfort van beide partijen verhoogd kon worden.

Het resultaat van dit project werd begin 2014 opgeleverd en werd gepubliceerd in het boek ‘Bouwstenen voor Coöperatief ondernemen in Vlaanderen’ door CoopyPaste. Het naslagwerk werd goed onthaald door experts en leverde CORE het ESF-label van kwaliteit op.


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x