Klimaatbende van Leuven

2017 - 2019
Educatieve Paketten
Leuvense scholen, Stad Leuven


Dat scholen begaan zijn met het klimaat is ondertussen wel duidelijk geworden. In het Leuvense zijn er erg veel basis- en secundaire scholen actief bezig met het klimaat. Scholen verrichten al inspanningen of hebben de intentie om meer zorg te dragen voor het klimaat via zowel technische als sensibiliserende maatregelen. Om hen daarbij te helpen werd, met steun van de stad Leuven, het project ‘de klimaatbende van Leuven’ opgestart.

CORE plaatste in verschillende scholen energiemeters om het elektriciteit-, water- en gasverbruik te monitoren. Aan de hand van deze energiedata bracht CORE de energetische situatie van de scholen in kaart. Met behulp van deze energiedata en een plaatsbezoek gaf CORE specifiek advies met concrete energiebesparende maatregelen. De directie ontving een uitgebreid rapport over het energiegebruik in de school en welke investeringen aangewezen zijn om de impact van de school te verkleinen.

Naast dit technische luik bevatte de Klimaatbende van Leuven ook een educatief gedeelte. Zo organiseerden we bij zes scholen energieweken voor verschillende klassen. Ook meerdere BUSO-klassen werden meegenomen in deze uitdaging.

Onze teamleden kwamen uit hun vertrouwde stek en gingen zelf voor de klas staan. Met een specifiek uitgewerkt educatief pakket (waaronder onze escape room en energiefietsen) raakten de leerlingen vertrouwd met het concept energie en waarom we er rationeel mee moeten omspringen. Met resultaat! Leuven werd in deze periode 193 energiehelden rijker!


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x