CoreStories


Michiel: Alumnus 2019

Als bio-ingenieur met theoretische achtergrond vond ik het niet evident om mij voor te stellen hoe ik mijn interesses en capaciteiten zou kunnen inzetten op een praktische functie op de werkvloer. De innovatiestage bij CORE heeft mij omwille van haar uniek karakter hier ontzettend hard mee geholpen -op korte tijd steek je hier immens veel op in verband met management, communicatie en team work, kortom zaken die je onmogelijk kunt leren achter je boeken. Daarboven op zijn er de interessante contacten die je legt vanaf dag 1 met belangrijke spelers in de Leuvense energie-en duurzaamheidssector (o.a. Leuven 2030), deleuke sfeer binnen het team, en zeker niet te vergeten, de uitgebreide coaching waar je altijd beroep op kan doen als je met vragen of problemen zit. De innovatiestage bij CORE was voor mij een mooi begin van mijn professionele carrière en kan ik alleen maar aanraden!

20/04/2020

Annelies: Alumnus 2020

CORE geeft me de mogelijkheid om ervaring op te doen in ondernemerschap en innovatieve projecten. Hetafgelopen jaar heb ik enorm veel bijgeleerd over verschillende aspecten die niet aan bod kwamen in mijn opleiding tot burgerlijk ingenieur-architect. Ik leerde onder andere bij over project management, professionele communicatie en het runnen van een start-up. Ook ontwikkelde ik mijn soft skills verder door het geven van presentaties en het leiden van meetings. Een groot voordeel vind ik de vrijheid die je bij CORE krijgt om alles te ontdekken en de goede ondersteuning die aangeboden wordt via coaching. Bovendien werk je samen in een enthousiast team en geeft het erg veel voldoening om samen je doelen te bereiken.

21/04/2020

Stijn: Coach 

Al 8 jaar ben ik de enthousiaste en trotse coach van CORE. Als coach probeer ik de COREnauten te ondersteunen in hun leerproces als ondernemende ingenieur maar hen ook zeker uit te dagen om eerste stappen op onbekend terrein te zetten. Het is voor mijn ieder jaar opnieuw een ervaring om studenten te zien evolueren binnen dit traject. CORE is voor mij echter niet alleen een interessant leertraject voor studenten maar ook een manier om te tonen dat studenten maatschappelijk verantwoord ondernemen ernstig nemen. De afgelopen jaren heeft CORE zeker enkele belangrijke duurzame bijdrages geleverd. Ik kijk er nu al naar uit om ook volgend jaar terug een enthousiast team te kunnen coachen.

23/04/2020

Jonas: Alumnus 2019

Ongeveer 3 jaar geleden koos ik er voor een ondernemingsstage te doen in het studentenbedrijf CORE. De uitdagingen in het bedrijf alsook de intensieve en persoonlijke coaching hebben ervoor gezorgd dat ik in 2 jaar tijd zeer bewust ben geworden van mijn sterke en minder sterke eigenschappen. Door intensief hieraan te werken ben ik enorm gegroeid op professioneel vlak.De projecten zijn heel gevarieerd en kunnen door de teamleden zelf ingekleurd worden. De volledige cyclus van de project-scouting en onderhandelingen tot de financiële afwikkeling worden gecoverd door de studenten. Hiervoor kunnen we rekenen opondersteuning uit het uitgebreide netwerk. Dit was een ervaring die tijdens het solliciteren voor mijn job nadien erg geapprecieerd werd. In mijn huidige job bij Siemens gebruik ik nog dagelijks technieken en kennis die ik tijdens mijn stage bij CORE heb geleerd.

24/04/2020

Nele: Alumnus 2021

Mijn interesse in energie is al van in het begin van mijn opleiding als Industrieel ingenieur elektromechanica aanwezig. Op campus Groep T in Leuven is er echter niet de mogelijkheid om binnen dit domein af te studeren. In mijn derde bachelor ben ik dan ook actief opzoek gegaan hoe ik de link met energie toch kon betrekken in mijn opleiding. CORE paste volledig binnen dit plaatje. CORE biedt daarnaast ook nog vele andere opportuniteiten. Zo heb ik in mijn eerste jaar bij CORE theoretische aspecten uit mijn opleiding effectief kunnen toepassen in de praktijk. Niet enkel op technisch vlak heb ik al veel bijgeleerd, maar ook op vlak van soft skills ben ik gegroeid. De ondersteuning vanuit het postgraduaat geeft nog een extra dimensie aan de opleiding. De coaching sessies dragen bij tot de ontwikkeling op persoonlijk vlak. Door de ervaringen die ik reeds heb opgedaan in mijn eerste jaar, is de honger naar het volgende jaar zeer groot!

25/04/2020

Yolan: Alumnus 2014

Ik kwam indertijdte weten dat CORE, een bedrijf dat gerund werd door studenten en waar bedrijven, organisaties en gewone burgers eigenaar van konden worden,bestond. Toen ik dit hoorde, solliciteerde ik onmiddellijk en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Nog nooit hebik zoveel bijgeleerd op 2 jaar tijd. Ik heb mijn eigen interesses, sterktes en zwaktes ontdekt, verschillende soorten projecten kunnen opstarten en doen groeien, en dat allemaal binnen een context van coöperatief ondernemerschap. Zo heb ik de cursus “duurzaam ondernemerschap” opgestart binnen het postgraduaat en leerdeik het principe van de Circulaire Economie, die zich meer op materialen richt, kennen. Na mijn tijd bij CORE ben ik voor de combinatie van beide aspecten gegaan en zo ben ik nu al 3 jaar facilitator Circulaire Economie bij Vlaanderen Circulair. Dit iseen team binnen de overheid dat de transitie van een lineaire naar een circulaire economie begeleidt en waarbij mijn focus ligt op educatie. Dankzij de heel relevante ervaring die ik reeds bij COREhad opgedaan, raakte ik aan deze job.Ik kan dus iedereen aanraden om bij CORE te solliciteren om vanuit de praktijk veel meer over jezelf en over de wereld te leren dan je ooit op de schoolbanken zult doen!

27/04/2020


Bart: Alumnus 2016 & coach

Sinds dit jaar begeleid ik het COREteamook mee vanuit een coachende rol. Als ex-COREnaut weet ik als geen ander hoe intensief de leerervaringen zijn die je tijdens je innovatiestage doormaakt. Deze leerervaringen probeer ik nu ook te ondersteunen door middel van teamgesprekken en door de dagelijkse werking van dichter bij op te volgen. Met de krasse ontwikkelingen in het Quppa-project, de techniciteit in het Blauwe Warmteverhaalen het dynamische en sociale karakter van de sensibiliseringsprojecten, waren er dit jaar in ieder geval al super veel uitdagingen voor zowel COREnauten als coaches!
 26/04/2020

Steven: Alumnus 2018

In mijn eigen bedrijf werken samen met gedreven medestudenten sprak mij aan. Ik heb tijdens het traject de kans gehad om mezelf te ontwikkelen. Met ondersteuning van de verschillende vennoten van CORE en ondersteuning van de opleiding kwam ik in vele uitdagendesituaties. Dankzij deze ervaring heb ik een duidelijk beeld gekregen over waar ik met mijn carrière naar toe wou gaan.

23/04/2020

Matteus: Alumnus 2017

CORE is voor mij een hands-on leerschool geweest die mij écht heeft voorbereid op het bedrijfsleven. Door mee te draaien op verschillende niveau’s in de coöperatie pik je enorm veel skills en inzichten op die je nadien meteen kan inzetten in het bedrijfsleven. Het geeft je als het ware een voorsprong qua professionaliteit bij je eerste job. Het heeft mij persoonlijk ook geholpen om te weten te komen waar ik met mijn carrière naartoe wil gaan en waar mijn sterke/werkpunten liggen waarop ik me kan focussen.

28/04/2020


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x