Energiemonitoring in studentenkoten

2018 - 2019
Energiestudies

Green Office for KU Leuven, Provincie Vlaams-Brabant


Het Green Office for KU Leuven is het jongste initiatief van de Dienst Duurzaamheid van de KU Leuven. Studenten en stafleden werken er samen aan campagnes, evenementen, projecten en activiteiten rond duurzaamheid. Studenten slagen er op deze manier in om hun ideeën te implementeren binnen de universiteit en op grote schaal anderen te inspireren.

Voor het project Energiemonitoring in Studentenkoten gaan CORE en de Green Office een samenwerking aan met ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant. Samen streven CORE en Green Office ernaar om studenten op kot te sensibiliseren op vlak van gebruik van water, gas en elektriciteit.

Bij de start van het project werd er gezocht naar studentenkoten en -residenties, zowel op de privémarkt als bij de KU Leuven. Tegelijkertijd worden er verschillende campagnes opgesteld. Deze campagnes gaan van een puzzelposter waarbij om de week een nieuw thema de poster vervolledigt tot een affiche waarop de student zijn/haar douchetijd kan aanduiden.

Met de verbruiksgegevens gaat CORE de campagnes analyseren. Deze analyse wordt ondersteund door interviews en enquêtes van de deelnemende studenten uitgevoerd door een thesisstudent psychologie.

Het project ronde af in december 2019. CORE stelde een rapport op dat het effect en de impact van de campagnes op de student beschrijft. Het doel was niet om nauwkeurige metingen en analyses uit te voeren, maar om indicaties te krijgen van hoe campagne voeren een positieve impact heeft op studenten.


Andreas Vesaliusstraat 13 3000 Leuven
info@thinkcore.be
T 016 32 03 09
BE 0845 955 806

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x