EV wagenpark transitie

Vanaf 2026 zijn nieuwe bedrijfswagens op fossiele brandstoffen niet meer 100% fiscaal aftrekbaar. Bovendien zijn er momenteel heel wat fiscale stimulansen die de overstap naar elektrische voertuigen en de plaatsing van laadpalen in beweging brengen. Als gevolg van deze maatregelen is een sterke toename van het aantal elektrische bedrijfswagens en laadpalen de komende jaren onvermijdelijk. Bovendien werd in het Vlaamse klimaatplan vastgelegd dat in 2029 de verkoop van nieuwe personen- of bestelwagens met verbrandingsmotoren wordt uitgefaseerd. Deze transitie naar e-mobility brengt nieuwe vragen en uitdagingen met zich mee. Om bedrijven te helpen bij deze transitie biedt CORE een studie aan die inzichten op maat verwerft omtrent het energiegebruik, de investeringskosten en gebruikskosten die dit met zich mee brengt. In deze studie willen wij daarnaast ook inzicht geven in de mogelijkheden tot het plaatsen van een zonnepaneleninstallatie, het installeren van een statische batterij en het gebruik van slim laden en de voordelen die hieraan verbonden zijn. CORE helpt uw bedrijf met een eenvoudigere, duurzame transitie naar een EV wagenpark en helpt u meer inzicht te verwerven in deze investering.


  • Huidig energieverbruik en energiekosten zonder een EV wagenpark
  • Energieverbruik en energiekosten met EV wagenpark
  • Energieverbruik & energiekosten met EV wagenpark en PV-installatie (+batterij) 
    • Met slim laden ge├»mplementeerd (recreatie)

Op basis van deze gegevens kunnen bepaalde energievragen  worden beantwoord:

  • Hoeveel kost het om een specifieke EV wagenpark van stroom te voorzien?
  • Hoeveel PV-panelen zijn er nodig? Wat is de ROI van PV-installatie?
  • Is er een batterij nodig? Wat is de ROI van batterij
  • Is het technisch en economisch haalbaar om een zelfvoorzienend bedrijf te hebben met een EV   wagenpark?

CORE levert je een simulatie van uw jaarprofiel met al deze componenten in verwerkt en waar u een maximaal eigenverbruik hebt voor een minimale kost. In deze analyse wordt er rekening gehouden met het opkomende capaciteitstarief. Zo is uw bedrijf financieel gezien altijd een stapje voor.
Is jouw bedrijf aan het overwegen om een duurzamer beleid te voeren of over te schakelen naar een EV wagenpark? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een offerte.


Andreas Vesaliusstraat 13 3000 Leuven
info@thinkcore.be
T 016 32 03 09
BE 0845 955 806

Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x