Netwerkevent 8 November

Graag willen we op deze avond samen met u een heldere blik werpen op de mogelijkheden en uitdagingen van energieopslagsystemen. Met de klimaatdoelstellingen op lange termijn en de huidige problematiek over de energievoorziening voor de komende winter, geloven wij dat een efficiënt energieopslagsysteem een duurzame oplossing kan bieden

Energieopslag is een reeds druk bestudeerd onderwerp waarvoor al verschillende technieken zijn ontwikkeld. Elektriciteitsopslag in batterijen is hiervan een bekend en actueel voorbeeld, maar zeker niet het enige. Een alternatief met een enorm potentieel is waterstof. Hoe groot dit potentieel is op zowel technisch, economisch als op vlak van duurzaamheid zal een gastspreker toelichten op deze avond.

Ook gaan we dieper in op ‘Grid balancing’. Mede door de opkomst van windmolens en zonnepanelen zijn er steeds meer inspanningen nodig om het elektriciteitsnet te balanceren, zowel voor tekorten als overschotten. Energieopslag kan hier als buffer dienen om pieken op te vangen. Ook hier zal een gastspreker tekst en uitleg geven over de huidige situatie en de uitdagingen in de toekomst.

Na de presentaties is er tijd om te netwerken bij een hapje en een drankje.

Wanneer? Donderdag 8 november om 19:00

Waar? Zwartzustersstraat 2, Leuven

Je kan je inschrijven via onderstaand formulier:

Student?

JaNee